Onze paarden en pony’s

Yan van’t Carlienshof

Naam: Yan van’t Carlienshof
Roepnaam: Yanneman
Leeftijd: 08/03/1999 – 12/04/2013
Geslacht: Ruin
Ras: Fries (Ritse x Pike)
Schofthoogte: > 1.77m

Zijn verhaal: Over Yan kan ik een boek schrijven. Onze dressuurstal is naar hem vernoemd als eerbetoon. Hij was een paard uit de duizend, mijn beste vriend. Yan kwam bij ons toen hij 6 maanden oud was, zijn moeder was vergiftigd. 14 jaar later onderging hij jammer genoeg hetzelfde lot. Hij heeft mijn moeder en mij zoveel mooie momenten gegeven, onder andere onze wedstrijden van de Friese paarden, waar we steevast tot de top 4 behoorden. Wat een karakterpaard was hij, maar hij werd door iedereen enorm graag gezien. Na al die jaren is het gemis er nog steeds. Ik was al een paardengek, maar hij heeft de passie alleen maar eens zo hard aangewakkerd.

Ketama Su

Naam: Ketama Su
Roepnaam: Baboeleke, Baboelie, Spagnollie
Leeftijd: 16 (°12/04/2007)
Geslacht: Ruin
Ras: PRE (Enorme x Cemento)
Schofthoogte: +/- 1.63m
Niveau: 3, kent al oefeningen van de Nationale proeven

Zijn verhaal: Ketama ben ik destijds met mijn ouders in Spanje gaan kiezen. Hij was toen 3.5, enorm hevig en is dat na al die jaren nog steeds. 😊 Hij is zeer temperamentvol en zeer leergierig. Ketama is super fijn om te rijden en is vaak overijverig. Zijn enige nadeel is zijn angst voor andere paarden. Dat maakt het op wedstrijd niet altijd even makkelijk.

Deirdre

Naam: Deirdre Utopia
Roepnaam: Mieke Muis, Mie Muis, Mie
Leeftijd: 20 (°02/05/2003)
Geslacht: Merrie
Ras: BWP (Saros van het Gestelhof x Balzflug)
Schofthoogte: +/- 1.73m
Niveau: 2, kent wel haar wissels, maar die verwart ze met martial arts. 😀  

Haar verhaal: Deirdre kwam bij mijn man op 4-jarige leeftijd. Door verkeerde trainers kwam dit duo helaas in een spiraal van miscommunicatie en frustratie terecht. Vanaf Matthias en ik een koppel werden, zijn we samen op weg gegaan om van dit duo terug happy athletes te maken. Ze zijn super goed bezig en hebben elkaar teruggevonden.

Sir Greifenstein:

Naam: Sir Greifenstein


Roepnaam: Siri
Leeftijd: 5 (°13/03/2018)
Geslacht: Ruin
Ras: Hannoveraan (Secret x Don Index)
Schofthoogte: +/- 1.80 m
Niveau: 5 Jarigen

Zijn verhaal: Na de verkoop van Kali gingen we op zoek naar een nieuw toekomstpaard met potentieel voor het hogere dressuurwerk. Zo kwamen we uit bij de stal waar Sir vandaan komt in Duitsland. Ondanks zijn jeugdige leeftijd (hij was toen 4 en 6 maanden zadelmak), gaf hij wel een vertrouwd gevoel en liet hij al veel potentieel zien. Na een paar weekends hem getest te hebben, hebben we beslist om hem te kopen. Gezien zijn grootte, krijgt hij wel voldoende tijd om zich te ontwikkelen onder het zadel.

Kali:

Naam: Kali
Roepnaam: Pucky
Leeftijd: 8 (°14/04/2015)
Geslacht: Ruin
Ras: KWPN (Blue Hors Zack x Sandro Hit)
Schofthoogte: +/- 1.66m
Niveau: Saint Georges

Zijn verhaal: Kali kwam bij ons op 4.5-jarige leeftijd. Hij was echter nog enorm groen en had wel wat tijd nodig. We hadden grote ambities en verwachtingen van Kali voor de toekomst. Bij de cyclus van de Jonge Paarden (5-jarigen) heeft hij steeds mooie resultaten behaald. Intussen bouwt hij zijn carrière verder uit in Californië (USA).

Rush

Naam: Rush
Roepnaam: Rusheman, Rushke
Leeftijd: onbekend, wordt geschat tussen de 15 en de 20 jaar
Geslacht: Hengst
Ras: Shetlander (mini formaat)
Schofthoogte: +/- 70 cm
Niveau: onbeleerd

Zijn verhaal: Rush is zo’n 10 jaar geleden bij ons gekomen. Hij was een verwaarloosde en mishandelde pony. Zijn echte naam zou Billy zijn, maar we hadden hem intussen al omgedoopt tot “Rush”. Een nieuwe naam, voor een nieuw begin. Rush is een echte knuffelbeer en geniet van alle aandacht. We hopen dat hij nog lang de mascotte van ‘t Carlienshof mag zijn.

Woopy

Naam: Kompas Nathalie
Roepnaam: Woopy
Leeftijd: 8 (°31/03/2015)
Geslacht: Merrie
Ras: Welsh (Blanch Mastermind x Sumrin Thor)
Schofthoogte: +/- 1.16m
Niveau: Beginner

Haar verhaal: Woopy is nog maar zeer recent bij onze familie gekomen. Ze komt van een manege en is absoluut bomproef. Ze is enorm lief en leergierig. Woopy zal onze jonge dressuurruitertjes gaan helpen bij hun eerste pasjes in de paardenwereld.

Lovely

Naam: Kelly
Roepnaam: Lovely
Leeftijd: 12 (°15/03/2011)
Geslacht: Merrie
Ras: Onbekend
Schofthoogte: +/- 1.36m.
Niveau: Half gevorderd

Haar verhaal: Lovely is een sensibele pony waardoor ze geschikt is voor de meer ervaren ruitertjes. Van Lovely kan je nog veel leren.

Princes

Naam: Julia
Roepnaam: Princes
Leeftijd: 5 (°17/05/2018)
Geslacht: Merrie
Ras: Onbekend
Schofthoogte: +/- 1.20m.
Niveau: Beginner

Haar verhaal: Princes kochten we op een online veiling en was eigenlijk bedoeld voor de verkoop, maar door haar super karakter wordt ze intussen ook mee ingezet in de lessen. Ze werd bij ons zadelmak gemaakt en blinkt uit door haar uitzonderlijk mooie gangen.

Dropje

Naam: Lucie
Roepnaam: Dropje
Leeftijd: 20 ( geboortedatum onbekend)
Geslacht: Merrie
Ras: onbekend
Schofthoogte: +/- 1.25m.
Niveau: Beginner

Haar verhaal: Dropje is onze nieuwe aanwinst. Door de vele ruitertjes die ondertussen komen is Dropje erbij gekomen om Woopy/ Princes wat te ontlasten. Het is een echte knuffelpony maar onder het zadel wel goed voorwaarts