Aanbod

Lessen

Onze privélessen worden hier bij ons op stal gegeven, kostprijs is € 40/u. Privélessen worden altijd gegeven door Kelly.

Ook is het voor onze jongste ruitertjes (vanaf 6 jaar) mogelijk om les te nemen met één van onze pony’s. Deze lessen vinden uiteraard altijd bij ons op stal plaats. 
Kostprijs per uur: € 28
Inbegrepen in deze les:
– het leren poetsen van de pony
– het leren opzadelen van de pony
– het rijden zelf (dit is altijd een privéles, uw kind krijgt dus onze onverdeelde aandacht)
– het leren afzadelen en de naverzorging van de pony
– een drankje

Opgelet: Aangezien wij geen manege zijn en wij het kleinschalige en privékarakter van onze stal willen behouden, willen wij onze pony’s maar een aantal uurtjes per week in het werk zetten. Daarom zijn de lesplaatsjes maar beperkt. Tijdig reserveren is dus de boodschap!  

Lesuren:
Gezien de huidige drukte geven wij steeds les op afspraak.

Praktische tips voor de ponylesjes:
– Vermijd jeansbroekjes, deze veroorzaken wrijving, wat pijn gaat doen. Leggings lijken het hardst op rijbroeken en zitten veel comfortabeler.
– Vermijd te dikke schoenen, deze zijn namelijk niet veilig, omdat de kans groter is dat je in je beugel vast blijft hangen. Rubberen laarsjes zijn oké.
– Heb je nog geen ruitercap voor je bengel? Breng dan zijn/haar fietshelmpje mee. We hebben immers maar 1 hoofd en daar moeten we zorg voor dragen, dus beter een fietshelm op dan geen helm. 😉
– Doe als ouder geen al te beste kleren en schoenen aan. Een paardenomgeving is nu niet bepaald een omgeving om je beste naaldhakken te dragen. Zeker in de wintermaanden niet. 😊

Ponyknuffelen

Wat? 

Het woord zegt het zelf al: bij het ponyknuffelen staat het knuffelen met de pony centraal.

We merken dat er steeds meer nood is aan eventjes ontprikkelen / ontstressen uit de drukke maatschappij en het drukke schoolleven. Er wordt van jongsaf al heel wat druk gelegd op onze kinderen. Dit laat zijn sporen na. Gelukkig wordt er de laatste jaren meer en meer aandacht geschonken aan het mentale welzijn, want dit is net zo belangrijk als het lichamelijke welzijn.

Zeg nu zelf: wat is er zaliger dan in de frisse buitenlucht je hoofd leegmaken in het gezelschap van een trouwe viervoeter? Een pony oordeelt niet en biedt vaak het perfecte luisterend oor. Het borstelen werkt echt therapeutisch, je creëert een echt “zen”-momentje.

Tijdens het ponyknuffelen wordt er ook gewerkt aan verschillende vaardigheden: je boost je zelfvertrouwen en je leert om te gaan met verantwoordelijkheid aangezien je mee de pony van de weide gaat halen en zelf naar de poetsplaats brengt. Het poetsen verloopt in een vaste volgorde. Elke borstel heeft zijn eigen functie en nut. In de winter heeft elke pony een eigen dekentje op om warm te blijven, in de zomer hebben ze misschien een verkoelende douchebeurt nodig. Deze dingen leer je allemaal. Tevens is het ook mogelijk om – als het weer het toelaat – met de pony aan de hand te grazen.

Voor wie?

Voor kindjes vanaf 5 jaar.

Volwassenen zijn ook welkom.

Prijs: € 28/u.

Opgelet: Elke sessie gebeurt onder het toezicht van een teamlid van het Carlienshof Dressage Stable.

Afspraken dienen op voorhand worden vastgelegd. Annuleringen dienen minstens 48u. op voorhand te gebeuren. Zo niet, wordt de sessie aangerekend, tenzij er een medisch attest kan worden voorgelegd.  

Ponygewenning

Wat?

Tijdens de ponygewenningssessies gaan we op spelenderwijze de wereld van het paardrijden ontdekken. We beginnen met de pony uit de weide te gaan halen en te poetsen. Bij de ponygewenning ligt de focus niet op het rijden, maar op het opbouwen van vertrouwen en spelenderwijs kennismaken met onze mooie sport. Het kindje zit op de ponyrug, de begeleider blijft ernaast stappen en houdt de pony vast. Er kan worden gebruik gemaakt van verschillende attributen. Zo kunnen we bijvoorbeeld een behendigheidsparcoursje afleggen, ballen in een ton proberen te gooien, eendjes vissen vanop onze pony,… Kortom: we gaan ons amuseren.

Voor wie?

Voor kindjes vanaf 5 jaar.

Voor kindjes die bang zijn van hogere tempi (zoals draf en galop).

Voor kindjes die graag willen kennismaken met de paardensport.

Prijs: € 28/u.

Opgelet: Elke sessie gebeurt onder begeleiding van een teamlid van het Carlienshof Dressage Stable.

Afspraken dienen op voorhand worden vastgelegd. Annuleringen dienen minstens 24u. op voorhand te gebeuren. Zo niet, wordt de sessie aangerekend, tenzij er een medisch attest kan worden voorgelegd. 

Ponypretdagen

Wat?

Onze ponypretdagen zijn mini ponykampen. Deze gaan maandelijks door op een zaterdag telkens van 10u. tot 14u.  (data worden gecommuniceerd op onze Facebookpagina).

Voor wie?

Voor kindjes vanaf 6 jaar.

Prijs: € 40

Opgelet: Voor de ponypretdagen dient op voorhand te worden ingeschreven. We werken met een max. van 6 kindjes per dag. Annuleringen dienen minstens een week op voorhand te gebeuren. Zo niet, wordt de ponypretdag aangerekend, tenzij er een medisch attest kan worden voorgelegd.